U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde röstirondjes met sla, gerookte paling en appeldressing

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Röstirondjes Naturel (750 g)
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 sjalot
  • 1 appel
  • 2 el bieslook, peterselie, dille en/of kervel
  • 2 tl kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 1 el appelazijn
  • 1 kropslahart
  • 2 el olijfolie
  • 200 g gerookte palingfilet
  • Rasp

Bereiding:

  • Bak in een koekenpan zonder extra olie of boter de spekblokjes knapperig uit. Laat ze op keukenpapier uitlekken en zet apart.
  • Snipper voor de appeldressing de sjalot ragfijn. Schil 1⁄2 appel en rasp grof. Snijd de andere helft van de appel in hele fijne plakjes. Hak de kruiden en de kappertjes fijn.
  • Meng de sjalot, de geraspte appel, de kruiden en de kappertjes door de mayonaise en de appelazijn. Verdun de dressing met 1 eetlepel water. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd het slahart in partjes. Bestrijk de snijvlakken dun met olijfolie. Gril op een hete barbecue de röstirondjes goudbruin en gaar. Leg er ook de sla bij en gril kort aan beide kanten (zie tip).
  • Leg de röstirondjes met de slaparten op een schaal. Verdeel er de plakjes appel, de appeld- ressing en de palingfilet over. Bestrooi met de spekblokjes en naar wens met wat extra kruiden.
  • Röstirondjes kunnen net als toastjes met eindeloos veel variatie belegd worden. Wim’s inspiratie raakt niet op! Deze keer met gegrilde slaharten, knapperig spek, gerookte paling en een frisse appeldressing. Klinkt goed toch?!
  • Tip Je kunt de röstirondjes ook bereiden in de koekenpan. Volg dan de aanwijzingen op de verpakking en gril de slaparten in de grillpan.
  • Budgettip: Vervang de paling door gerookte makreel- of forelfilet. Ook plakjes gerookte zalmfilet zijn heerlijk!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 815 kcal
  • 57 g vet waarvan 12 g verzadigd
  • 48 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 4,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen